Mūslaiku meža pārstrādes joma

Bez šaubām daudzi būs redzējuši milzīgus koku transportus, kur galvenā krava jau ir apaļkoks. Un neviens nav iedomājies to, ka pats koka stumbrs, pirms tas ir iekrauts baļķvedējā, jau tiek sadalīts sortimentos. Mežizstrādes industrijā tā tehnoloģija tiks visbiežāk lietota. Jā īsumā tad, tā tehnika paredz piemeklēta stumbra sadali tādās daļās, piem., bērza finierkluči, pie tam finierklucis būs iedalīts klasēs B un A, nākamā daļa protams ir taras kluči, aiz kuriem nāk malka un papīrmalka. Priekš tam, lai pēc iespējas vairāk dabūtu tieši no tā, ko tad varētu sniegt meži un cirsmas, nepieciešams sameklēt pārbaudītu profesionāli pie tam pašam izprast pamatus pa tiešo no mežizstrādes lietām. Piedāvājumā arī izdevīgi kokvedēja pakalpojumi , uzzini vairāk raksta turpinājumā!

Pats apaļkoks jeb stumbra dalīšana sortimentos

Visi mēs esam redzējuši, ka tiek izmantoti baļķvedēja pakalpojumi, kur galvenā tara tad ir pats apaļkoks. Latvijā apaļkoks ir izmantots, gan pašmāju izmantošanai, tā arī eksportam. Interesanti ir tas, kā tieši ir dalīts apaļkoks, un, cik vērtīgs ir katras šķirnes izejmateriāls. Visvērtīgākais sortiments jau ir A klases bērza finierkluči, konkrēti no tā jau ir vērtīgākais materiāls. Nav noliedzams, ka, finiera kluči var tikt iegūti arī no citiem kokiem, kas arī ir vērtīgs, ja tas jau ir B klases finierklucis. Bērza finierkluči plaši pielietoti ražojot finierskaidas. Talāk seko taras kluči, kas jau tiek lietoti zāģēšanas materiāla ražošanā. Visbeidzot iet malka un papīrmalka, kas jau tiek pielietota granulu izgatavošanā. Jebkurā gadījumā sliktas koksnes nemaz nav pie tam jebkuram materiālam tiek atrasts lietojums.

Uzticami uzņēmumi, kuru darbības zona būs koklaukumi

Gadījumā ja Jūms ir mežs vai cirmsas, tajā brīdī tas ir jāizcērt, lai gan padarītu koptāku, gan arī ar prātu lietojot kokmateriālu. Diez vai katrs zinās, kādam tieši ieceres mērķim ir realizēts apaļkoks un, kur tad to eksportēt. Šajā gadījumā, vajadzētu griezties konkrēti pie firmām, kas pērk cirsmas un piedāvā tādu lietu, kā koku transports. Nereti tāda tipa firmas realizē koku uz vietas un eksportē jau tāda veida gatavo produkciju, piemēram, kā apaļkoks. Ja nav laika nodarboties ar mežu ciršanu, ir tādi uzticami uzņēmumi, kas iepērk kokus. Galvenais atrast drošu partneri ar labām atsauksmēm kā arī daudz gadu pieredzi.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.