Nav jaunu klientu? Seo optimizācija var būt īstais risinājums!

Šodien milzīga pastiprināta uzmanība parasti tiek pievērsta interneta lapas reklāmai no ļoti dažādu veidu preču kā arī pakalpojumu piegādātājiem un izgatavotājiem. Un šis principā nav nemaz pārsteidzoši, jo vietne laika gaitā pārvēršas par pilnvērtīgu rīku, ar kā palīdzību var realizēt efektīvu pārdošanu, kā arī principā attīstīt kā arī stiprināt pašu uzņēmējdarbību. Savukārt papildus efektīvas mājaslapas izstrādei, kas tad var apmierināt prasīgāko lietotāju pieprasījumus, būtu vajadzīgs to pārdomāti popularizēt arī meklētājprogrammās, atbildot uz galvenajiem cilvēku jautājumiem. Šinī variantā palīdzēs tieši seo optimizācija. Uz šodienu var tikt piedāvāti tāda veida mārketinga pakalpojumi, kur specializēti uzņēmumi profesionāli nodarbojas ar šādu vietņu reklamēšanu un popularizēšanu, turklāt kurām jau ir pilnīgi visi šim mērķim nepieciešamie līdzekļi, gan pieredzējis seo optimizācija, gan arī esošie rīki seo stratēģijas izveidei.

Turpini lasīt – https://jauns.lv/raksts/bizness/406505-ka-seo-strategija-jamaina-lai-mazinatu-covid-19-ietekmi-uz-tavu-biznesu

SEO parādīšanās vēstures posmi

Vienlaicīgi ar meklēšanas programmu uzrašanos tālajos deviņdesmitajos gados vairāki lietotāji izprata, kad tiem jau ir jāizpēta meklēšanas programmu algoritmi, lai varētu piesaistītu trafiku, kā arī klientus saviem resursiem. Tajā laikā parādījās sapratne tieši par to, kas ir SEO un kam tieši šis process ir vajadzīgs, kā arī uzradās tāda veida darba profesija kā “seo speciālists”, kas ir tāds cilvēks, kurš profesionāli nodarbojās jau ar mājas lapu SEO reklamēšanu. Šajā laikā galvenokārt pietika ar SPAM tekstu, kas pārsātināts ar atslēgas vārdiem, lai būtu pirmajās vietās.
Jau 1998.gadā Google meklētājprogramma izdeva PageRank algoritmu, kas pilnīgi visu izmainīja. Sekojot Google, arī Yandex 1999. gadā ieviesa TIC algoritmu. Abi algoritmi bija viens otram līdzīgi un pamatojās uz saites svaru. Lielu apjomu uzsāka ņemt pašas mājas lapas optimizācija.
Kopš 2012. gada meklēšanas programmas uzsākušas sīvu cīņu ar saišu spamošanu. Viss sākās ar Google algoritma Penguin izstrādi 2012. gadā. Pēc tam jau 2014. gadā Yandex meklētājs paziņoja, ka tiešām pilnīgi atspēkoja saites ietekmi uz formulu reitingam, un 2015. gadā radīja Minusinsk filtru, kas sodīja par saites surogātpastu.
Pēc 2015.g. ikkatrs seo speciālists jau saprata, ka tiešām spēles noteikumi ir mainījušies. Līdz šim ir deklarēti vairāk nekā astoņi simti faktori, kuri ietekmē pozīcijas reitinga formulā. Taču vienīgā metode, kā šodien iekļūt meklēšanas rezultātu TOP-10, jau ir nepārtraukts kā arī sarežģīts darbs ar mājas lapu, kura pamatā būs pārdomāta seo stratēģija.

Seo, vai kā var uziet labu profesionāli?

Laikā kad Jūs mēģiniet atrast kādu, kam būtu iespējams uzticēt savas mājas lapas optimizācija un reklamēšana, galvenais ir ielāgot, kad dotais projekts būtu jāizdara profesionālai komandai vai arī seo speciālistam. Ir vairāki veidi, kādā veidā tos atrast un organizēt sadarbību. Paši cilvēki domā, ka tāds seo speciālists varētu darboties strādāt pie viņiem firmā, kaut gan tādu variantu visbiežāk izvēlas tie īpašnieki, kas diezgan šauri domā un neredz kopējo bildi par darbu, un arī tā īsti nesaprot, kas ir seo un digitālais mārketings. Šeit pamata arguments ir tāds, kad atsevišķs darbinikes – seo speciālists, darbosies vien pie šī viena darba devēja projektiem. Bet šādam lēmumam ir pāris ne pārāk pozitīvas sekas – tāda veida speciālists ievērojami daudz izmaksā, kā arī tam ir jānodrošina atvaļinājums un prēmijas izmaksas. Nenoliedzami, lielai kompānijai jau ir izdevīgi, ja tā sastāvā darbojas sava veida reklāmas aģentūra ar tādiem speciālistiem. Bet pārējiem vislabāk sameklēt, kāda tieši reklāmas aģentūra būs piemērota viņu budžetam un uzdevumiem. Šajā gadījumā speciālista pienākumos būs tieši pilnīgs seo stratēģija un audits, pēc kuras tiks veikta pilnveidošana bet, ja nepieciešams – mājas lapas izveide. Droši var pat censties noskaidrot, cik ļoti ienesīga ir google reklāma un tad nopelnīt vēl arī ar citiem veidiem.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.