KĀ ATRAST PIEMĒROTU SILTUMSŪKNI?

Telpu apkure Latvijā nav viss kāda ekstra, bet gan nepieciešamība vismaz 7 mēnešus gadā. Lai arī pēdējos gados ziemas spelgonis ir gājis mums secen ar nelieliem izņēmumiem, siltumu un komfortu savās mājās vēlas ik viens. Piedāvājumā ir atrodami daudz un dažādi apkures sistēmu veidi, sākot ar nelieliem un salīdinoši kompaktiem, kas būs ideāli piemēroti dzīvokļiem un beidzot ar lielām apkures sistēmām, kas būs vairāk piemērotas privātmājām. Pēdējos gados īpaši peprasīti kļūst dažādi siltumsūkņi, kas katrs, darbojoties pēc atsevišķa principa, nodrošina telpu apsildi un arī atvēsināšanu un pat gaisa mitrināšanu. Interesentiem ir pieejami dažāda veida ūdenssūkņi, kas darbojas pēc atšķirīgiem principiem, taču paredzēti vienam mērķim – telpas uzsildīšanai. Siltumsūknis privātmājai ir viens no labākajiem risinājumiem, jo, piemēram, izvēloties mazliet advancētāku siltumsūkni, ar to ziemā var ne tikai apsildīt mājokli, bet arī vasarā atdzesēt, pie tam, tas var nebūr vienīgais telpu apsildes elements, jo tā lietošanu var kombinēt ar krāsni vai apkures katlu.

Uzzini vairāk – https://www.termo.lv/

CIK IZMAKSĀ SILTUMSŪKNIS?
Siltumsūkņu cenas ietekmē dažādi faktori, galvenokārt to veids. Cenas noteikšanai tiek ņemts vērā enerģijas patēriņš, protams, ražotāja nosaukums, tas, kāda tipa siltumsūknis ir konkrētais modelis un vēl citi faktori. Siltumsūkņu cenas svārstās no nedaudz zem 1000 eiro par venkāršākiem, vairāk dzīvokļiem paredzētiem un beidzot ar vairākiem tūkstošiem, kas sākotnēji varētu šķist visai dārgs prieks, taču gadu gaitā tas noteikti izmaksas atpelnīs ar uzviju. Gaiss-gaiss siltumsūkņi ir populārākie, jo tos ir viegli uzstādīt un tie var pildīt arī atvēsināšanas funkcijas, taču, izvēloties šāda tipa siltumsūkni, jāpievērš uzmaniba tam, lai tie būtu paredzēti lietošanai līdz -25 grādiem. Ja esat izlēmis par labu siltumsūkņa uzstādīšanai savā mājoklī, iepriekš iesakām konsultēties ar speciālistu, lai saprastu kāda tipa sūkni labāk izvēlēties, lai tas darbotos pareizi un kalpotu ilgi.

SŪKŅU TIPI.
Ir vairāki siltumsūkņu veidi, kas katrs ir piemērots atšķirīga lieluma platību apsildei. Apkures sistēmas ierīkošana mājā vai dzīvoklī var prasīt gan informācijas ievākšanu, gan dažus ar celtniecību saistītus darbus. Iesākumā jāizvērtē apsildāmās telpas energoefektivitāte un, ja telpai ir siltumizolācijas problēmas un zudumi, tie būtu jānovērš. Ir atsevišķi siltumsūkņu veidi, kas ir lieliski apvienojami ar citām apkures iekārtām, piemēram granulu katliem vai krāsnīm. Gaiss-ūdens siltumsūkņi, savukārt, būs lieliski palīgi arī karstās vasaras dienās, jo kalpo arī kā telpu atvēsinātāji. Šie sūkņi ir tik pat efektīvi kā, piemēram, granulu katli, taču tā ierīkošana ir lētāka kā apkures katliem vai pat gāzes apkurei. Ja vēlaties uzstādīt zemes siltumsūkni, tad nepieciešami nedaudz lielāki ieguldījumi, kas sevi sāks atpenīt pēc laika, taču, tā kā privātmājas netiek būvētas lietošanai uz dažiem gadiem, tas būs lielisks ieguldījums.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.