BŪVNIECĪBAS PIEDERUMI PAR PIEŅEMAMĀM IZMAKSĀM

Būvniecība un dažādi celtniecības darbi, līdzīgi kā labiekārtošana un remontdarbi nekad neapstājas. Allaž būs nepieciešamība pēc mūsdienīga mājokļa ne tikai interjerā, bet arī komunikācijās un energoefektivitātē. Pēdējos 15 gados ar vien biežāk dzirdam energoefektivitātes jēdzienu, galvenokārt dēļ daudzstāvu namu renovācijas un siltināšanas darbu veikšanas. Diemžēl, bet neizbēgams ir arī pakalpojumu cenu kāpums, ko pēdējos gados varam īpaši novērot saistībā ar elektrību, ūdensapgādi un citiem saistītiem komunālajiem pakalpojumiem(izvēlies te – santehnika). Katrs būvmateriālu veikals Latvijā piedāvā dažāda veida celtniecības, siltināšanas un santehnikas izveides materiālus atšķirīgās cenu kategorijās, lai sev piemērotu var atrast ikviens.

KĀ RĪKOTIES, LAI MĀJĀS BŪTU SILTĀK?

Viens no svarīgākajiem elementiem mājas celtniecībā ir kvalitatīva siltināšana, lai novērstu siltuma zudumu veidošanos un lieku apsildes izdevumu radīšanu. Siltumizolācijai izmanto dažādus materiālus, ne tikai jau pierasto akmens vati, bet arī kokšķiedras plāksnes, minerālvati, beramās kokšķiedru vates, fibrolīta plāksnes. Pēc siltināšanas darbu veikšanas, jāizvēlas piemērota apkures sistēma. Pilsētas centrālapkure, krāsnis, plītis, kamīns, dažādi apkures katli – sev piemērotu apkures sistēmu var izvēlēties jebkāda tipa mājokļa īpašnieki. Lai siltināšanas darbi tiku paveikti maksimāli optimāli, nepieciešams sekot visiem ražotāja norādījumiem materiālu izmantošanai. Saprotams, ka katram ir ierobežots budžets, jo šāda veida darbi nav lēts prieks, taču, noteikti konsultēšanās ar veikala personālu, palīdzēs saprast, kā optimāli savienot pieņemamas izmaksas ar lielisku rezultātu.

SANTEHNIKAS IERĪCES UN PIEDERUMI PAR LIELISKĀM CENĀM

Svarīgs posms mājokļa celtniecībā ir pareizas kanalizācijas un notekūdeņu apsaimniekošanas sistēmas izbūvē. To remontdarbi un kļūdu risināšana var sagādāt galvassāpes arī maciņa biezumam. Ilgtspējīga un energoefektīva mājokļa sastāvdaļa ir arī teicama kanalizācijas sistēmas izveide un ekspluatācija. Arī šajā aspektā nederēs uzskats par maksimāli lētu materiālu izmantošanu, jo rezultāta kalpošanas ilgums būs nenoteikts. Jāizvēlas piemērota bioloģiskā attīrīšanas iekārta vai septiķis, ēkas iekšējā un arī ārējā ūdensapgādes sistēma, lai tā neradītu liekas galvassāpes nākotnē.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.