ENERGOEFEKTIVITĀTES PIELĀGOŠANAS PROCESS MĀJAI VAI DZĪVOKLIM

Visā pasaulē celtniecība, būvniecība un remontdarbi nemēdz apstāties vai stāvēt dīkā. Allaž būs nepieciešamība pēc mūsdienīga mājokļa ne tikai interjerā, bet arī komunikācijās un energoefektivitātē. Pēdējos 15 gados ar vien biežāk dzirdam energoefektivitātes jēdzienu, galvenokārt dēļ daudzstāvu namu renovācijas un siltināšanas darbu veikšanas. Palielinoties dažādu pakalpojumu cenām, skaidrs, ka arī maksājumi par apkuri, elektrību un ūdeni kļūst lielāki, tādēļ nepieciešams laikus parūpēties par to, lai mājoklis kļūst energoefektīvs un neprasītu lielus ikmēneša izdevumus(spied šeit – ēku siltināšana). Jebkurš būvmateriālu veikals piedāvā visa veida būvmateriālus siltuma un skaņas izolācijai, kanalizācijas sistēmu izveidei un uzturēšanai, kā arī citus remontdarbiem nepieciešamos materiālus.

TEICAMI SILTINĀŠANAS MATERIĀLI NO VADOŠAJIEM RAŽOTĀJIEM

Viens no, ja ne pats svarīgākais aspekts energoefektīvam mājoklim ir kvalitatīva siltināšana, kas novērš siltuma zudumus un citas vērā ņemamas neērtības. Akmens vate, kokšķiedru plāksnes, minerālvate, fibrolīta plāksnes ir populārākie siltumizolācijas materiāli. Tik pat lielu lomu kā siltumefektivitātes celšanas materiāli, spēlē pareiza un piemērota apkures sistēma. Daudzdzīvokļu namos tā parasti ir pilsētas centrālapkure, taču privātmājās un cita veida ēkās, mēdz izmantot centralizētos apkures katlus, kas darbojas ar gāzi vai dažāda veida kurināmo un arī krāsnis. Lai siltināšanas darbi nestu gaidītos rezultātus, nepieciešams sekot ražotāja norādījumiem par materiālu pareizu izmantošanu un ekspluatāciju. Saprotams, ka katram ir ierobežots budžets, jo šāda veida darbi nav lēts prieks, taču, noteikti konsultēšanās ar veikala personālu, palīdzēs saprast, kā optimāli savienot pieņemamas izmaksas ar lielisku rezultātu.

SANTEHNIKAS IERĪCES UN PIEDERUMI PAR LIELISKĀM CENĀM

Svarīgs posms mājokļa celtniecībā ir pareizas kanalizācijas un notekūdeņu apsaimniekošanas sistēmas izbūvē. Ņemot vērā to, ka šīs komunikācijas tiek ieraktas zemē, to remontdarbi vai nomaiņa sagādā liekas galvassāpes un izdevumus. Ilgtspējīga un energoefektīva mājokļa sastāvdaļa ir arī teicama kanalizācijas sistēmas izveide un ekspluatācija. Arī šajā aspektā nederēs uzskats par maksimāli lētu materiālu izmantošanu, jo rezultāta kalpošanas ilgums būs nenoteikts. Jāizvēlas piemērota bioloģiskā attīrīšanas iekārta vai septiķis, ēkas iekšējā un arī ārējā ūdensapgādes sistēma, lai tā neradītu liekas galvassāpes nākotnē.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.